3 kule biler som blir veteranbiler i år


0

Når oppnår egentlig en bil status som veteranbil? Ifølge the International Federation of Historic Vehicles blir en bil klassifisert som veteran etter fylte 30 år. Det betyr at vi i år kommer til å se et inntog av ikoniske 90-talls biler på veteranlista. 

En veteranbil trenger ikke være verken dyr eller sjelden, de oppnår statusen sin fordi de er en del av motorhistorien og dermed er et bilde på motordesignet det tiåret de er laget. 

Normalt synker verdien på en bil i det øyeblikket du kjører bilen ut av bilforhandleren, og verdien synker ytterligere for hver kilometer den kjører. Så snart bilen oppnår veteranstatus kan imidlertid bilen øke i vedi igjen, særlig på grunn av høy etterspørsel blant samlere. 

Veteranbiler kan i mange tilfeller finansieres med samme billån som vanlige biler, men sørg for at du får med rett forsikring. Det finnes også egne lån tilpasset veteranbiler. 

Et veterankull med mangfold

Bilene fra 90-tallet som i år entrer veteranarenaen kunne ikke vist et større mangfold. Blant bilene fra dette tiåret finner vi en salig blanding av dyre luksusbiler til mer prisvennlige samlerobjekter, for ikke å snakke om en en rekke “allemanseiebiler” fra sin tid. 

Mange av de nye veteranbilene er såkalte “moderne veteranbiler”, noe som innebærer at de har et nokså oppdatert sikkerhetssystem som ABS-bremser og kollisjonsbremser, i tillegg til ekstrautstyr som klimaanlegg, elektriske vinduer og seter med oppvarmingsfunksjon. 

Det er verdt å merke seg at 30 år gamle biler kommer med slitasje, uavhengig av hvor flink forrige eier har vært til å vedlikholde dem. Det er derfor normalt å måtte ha dem på service for at de skal være sikre på veien, enten det er for å fjerne rust, bytte frontrute eller behandle bilen mot fukt. 

Her er våre favoritter blant 1990-tallets veteranbiler: 

Land Rover Discovery

Den første Discovery-bilen kom på markedet på slutten av 1989, men var da kun tilgjengelig som en tredørs modell. Femdørs modellen kom på markedet året etter, og er derfor en av årets nye veteranbiler. 

Med V8-motor, firehjulsdrift og sin distinktive fasong, er dette den mest populære blant Discovery-modellene. Bilen vant blant annet en British Design Award i 1989 for sitt moderne design, og er i dag et yndet objekt blant veteransamlere. 

Honda NSX

Honda NSX (New Sportscar eXperimental) var Hondas forsøk på å utkonkurrere Ferrari 328 på 1990-tallet. Bilen var verdens første selvbærende aluminiumsbil da den kom på markedet, noe som forklarer den lette vekten og høye hastigheten. Bilen er utstyrt med en avansert motor med en variabel ventiltid på opptil 8000 omdreininger. 

Honda NSX var svært populær i mange deler av verden da den ble lansert, særlig i USA der den ble kalt Acura NSX. Med andre ord, dersom du er på utkikk etter å kjøpe denne veteranbilen er sjansen stor for at du finner den på det amerikanske markedet. Bilen har allerede blitt et ettertraktet samlerobjekt, og det burde ikke være vanskelig å finne denne med lav kjørelengde. 

Lamborghini Diablo

Etter nesten 20 år, hvor Countach var Lamborginis toppmodell, tok Diablo “The Devil” over rollen som produsentens stjerne i 1990. I en tiårsperiode ble mer enn 2900 utgaver av denne modellen produsert. 

På samme måte som forgjengeren, var hovedformålet bak Diablo at den skulle ha ekstrem kraft og fart. Bilen kan gå fra 1-1000 km/t på imponerende 4,1 sekunder! Det tilsvarer omtrent samme hastighet som en Tesla i 2017. 

Ønsker du å kjøpe denne bilen, får du setet tilpasset dine kroppsmål – en kanskje noe uvanlig luksus. Derimot kommer ikke bilen med utstyr som ABS-bremser, CD-spiller eller elektriske vinduer.


Like it? Share with your friends!

0

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format