Samsung Galaxy Fold, yes or no?


0

Den nye Galaxy Fold åpner nye dører til telefonteknologi! Men hvilke muligheter har man egentlig med en slik enhet i lomma, og er den verdt den stive prisen?

I mange år har det vært en stor snakkis om det noen gang kommer til å komme telefoner man kan brette. Ikke som en klapptelefon som var svært populært på tidlig 2000-tallet, men heller noe som kan fungere både som en telefon og et nettbrett, der du selv kan velge om du ønsker stor skjerm eller ikke. 

Ikke de første til å lansere “brettetelefon”

Til tross for at den nye Samsung Galaxy Fold har fått stor oppmerksomhet her til lands er ikke samsung først ute med dette. Det finnes allerede to varianter, Royole FlexPai og Huawei Mate X. 

Det er foreløpig ikke klart om noen av disse kommer til å komme til Norge, derfor har Samsung et forsprang da deres fold-telefon er tilgjengelig i flere regioner enn de to nevnte over. 

21 tusenlapper!

Om du er interessert i denne nyskapende mobilen må du ut med hele 21 000 kr! Inkludert i prisen får du med et års forsikring og trådløse airpods, men prisen får deg likevel til å blunke to ekstra ganger for å sjekke om du leste riktig! 

Dette er nok årets kuleste mobil, men kanskje ikke årets beste

Denne mobilen gir oss funksjoner vi aldri har sett før og vekker interesse hos de alle fleste, men selvom den er noe helt nytt har den en del mangler og ting som ikke fungerer så bra. Det må vi vel regne med når det er snakk om første varianten til Samsung av denne typen.

Telefonen fungerer både brettet og utbrettet. For å gjøre enkle ting som å ringe, bytte sang på spotify eller sjekke twitter kan du fint bruke den lille skjermen som dukker opp når telefonen er brettet sammen. Dersom du underveis i scrollingen på instagram bretter ut telefonen vil du kunne fortsette akkurat der du slapp på den store skjermen. 

En annen kul ting er at du kan ha tre forskjellige vinduer åpne samtidig på den store skjermen. Det betyr at du kan ha Spotify åpen, mens du scroller på VG og prøver å finne veien med Google Maps. Denne funksjonen er også superenkel å bruke!

Når du ønsker å lukke telefonen skjer dette svært enkelt med et lite klikk i det skjermene møtes. Derfor føles den både sikker og stabil. 

Plast i stedet for glass

En av de største snakkisene rundt denne telefonen er hvor mye skjermen tåler. Fordi skjermen skal kunne brettes kan den ikke være laget av glass. Samsung har løst dette ved å bruke plast på den indre skjermen. Ja, dette gjør at den kan bøyes, men den tåler ikke særlig mye. 

Youtuberen JerryRigEverything laget en video så tidlig som 20. september der han testet kvaliteten på Galaxy Fold. Da han skulle teste hvor fort det ble riper i skjermen, skulle det ikke mer til enn å presse neglen litt hardt ned for at det skulle bli synlige merker. 

En annen ting som kom frem er at så fort det kommer litt sand mellom hengslene som gjør det mulig å åpne og lukke telefonen, begynner den å lage rare lyder og lukker seg ikke like “smooth”. Store smuler, sand eller lignende kan også havne mellom de to skjermene når telefonen er lukket, som også kan føre til stygge riper i skjermen. Dersom du skal kjøpe deg denne telefonen er det nok lurt å holde den unna stranda. 


Like it? Share with your friends!

0

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format