Tjener fett på e-sport

E-sport har blitt en svært populær sport de siste årene, og har inspirert mange unge til å bli kjent med andre spillere verden over. 


0
2 shares

E-sport har blitt en svært populær sport de siste årene, og har inspirert mange unge til å bli kjent med andre spillere verden over. 

I tillegg har sporten blitt kjent for å utbetale store pengepremiepotter, noe som tiltrekker seg mange nye og internasjonale talenter. I Norge har vi allerede sett mange spillere som har gjort det svært bra. 

Joachim Haraldsen, Norges største gamer, omsatte for rundt 2,1 millioner norske kroner årlig (i 2018). Spennende? I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på hva han driver med i dag, samt hva e-sport egentlig er. 

Norges beste gamer tre år på rad

Joachim Haraldsen, kanskje bedre kjent som Noobwork, har flere år på rad blitt kåret til Norges beste gamer. 

Haraldsen er bare 27 år gammel, men har allerede oppnådd stor suksess. Han startet sin e-sportreise etter en akutt ryggoperasjon som førte til at han ble sengeliggende i en lang periode. Tiden fylte han med spill og han perfeksjonerte spillegenskapene sine i World of Warcraft.

Han forteller at han mistet mange venner i denne perioden fordi han ikke lenger sosialiserte seg, men spillingen førte til at han fikk mange tilhengere som beundret han for sine spillegenskaper. 

Han opprettet en YouTube-kanal, som i dag har nesten 200 000 følgere, hvor han blant annet publiserer videoer av seg selv som spiller mot andre i det populære spillet Fortnite. Haraldsen har en av de mest populære spillkontoene på YouTube, og tjener mest på gaming i Norge. 

Se mer av YouTube-kanalen til Noobwork her

N47 – Gaminghuset på Grefsen

Haraldsen har et profflag og en e-sportorganisasjon som går under navnet N47. I mars 2019 gikk gamingkameratene Petter Trobe og Joachim Haraldsen sammen og åpnet det som nå er Norges første gaminghus, hvor statsminister Erna Solberg fikk æren av å åpne huset offisielt. Husets hovedsponsor er teknologiselskapet Zedge. 

I dette huset har N47 ambisjoner om å spille seg helt til toppen. Dette skal de gjøre ved å trene like hardt som andre idrettsutøvere, og spille mange kamper og turneringer. 

Alle spillerne har også kontrakter med fast lønn og bonuser, og gamingen fungerer som en jobb for medlemmene av organisasjonen. 

Hva er egentlig e-sport? 

E-sport er navnet på konkurransen som nå har blitt en lagsport. Her gjelder det å være den beste spilleren blant tusenvis av andre spillere verden over. Årlig arrangeres det turneringer og andre konkurranser, blant annet av tech-selskapene selv. 

I noen av de største internasjonale turneringene kan heldige vinnere vinne så mye som 3 millioner dollar! 

I Norge har The Gathering blitt et årlig mekka for norske e-sportfans, og klarer du å komme deg til topps her, er sannsynligheten stor for at du også vil kunne ha gamingen som ditt levebrød. 

Vil du spille selv? 

Ønsker du også å drive med sporten? Toppspillernes beste tips er øving. Masse øving. Idag har vi muligheten til å kommunisere med andre over lyd og video – får du spille mot de beste, kan du også spørre dem om de beste tipsene deres. 

Lykke til!


Like it? Share with your friends!

0
2 shares

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format