Gift med en robot

Visste du at det noen steder er lovlig å gifte seg med roboter?


0

Giftermål mellom to mennesker er ikke uvanlig, og mange gifter seg opptil flere ganger i livet. Noen tar det et steg lenger og gifter seg med et ikke-menneskelig objekt – som for eksempel en datamaskin. 

Teknoseksuell

Begrepet teknoseksuell er egentlig ikke nytt, men det har fått vesentlig mer oppmerksomhet de siste årene. Teknoseksuell, eller teknofil, er definert som en person som føler seg seksuelt tiltrukket av maskineri, og “ønsker å dyrke sex med en androide”. Fetisj for roboter er et eksempel på dette.

En av årsakene til at begrepet er blitt mer kjent er at sexleketøyindustrien har tatt i bruk moderne teknologi og robotikk. Det er utviklet motoriserte dukker med kunstig intelligens, som er så livaktige at menneskene som kjøper dem noen ganger forelsker seg i dem og ønsker å tilbringe livet med dem. 

Godt for de ensomme

Det er mange i verden som ikke klarer å finne seg en partner, og denne gruppen kan få dekket sine fysiske og psykiske behov ved hjelp av menneskelignende roboter. Virtuelle forhold kan være både nyttige og verdifulle for de som strever med mellommenneskelige relasjoner. 

Tilhengere av sexrobotindustrien argumenterer også for at sexroboter kan bidra til å motvirke kjønnssykdommer, samt sette en stopper for ulovlig handel med mennesker. Det er derimot ikke alle som syns det er en like god idé. Motstandere hevder at sexroboter vil virke ødeleggende på forholdet mellom kvinner og menn, og føre til mer vold og mer utnyttelse.

Det har til og med blitt hevdet at mennesker både vil og får lov til å gifte seg med roboter innen 2050

Forelsket i en robot

I forbindelse med lanseringen av den masseproduserte sexroboten Roxxxy, fortalte oppfinneren Douglas Hines at roboten først og fremst var ment som en livsledsager man kan oppbygge et jevnbyrdig forhold til, framfor en elskerinne. 

Det er tilsynelatende flere som har falt hodestups forelsket for robotene sine. Det virker kanskje sjokkerende for noen, men det er egentlig ikke så uvanlig. Det er for eksempel mange som forelsker seg i oppdiktede karakterer fra filmer eller bøker, eller som faller for en kjendis som de aldri kommer til å møte. 

Tilfeller fra virkeligheten

Enkelte tilfeller av ekteskap mellom mennesker og datamaskiner er så bisarre at de har blitt omtalt i medier over hele verden. Ingen av ekteskapene er anerkjent av de respektive myndighetene.

Konstruerte sin egen kone

I 2017 var kinesiske Zheng Jiajia (31) lei av å vente på den store kjærligheten, og bygde seg derfor en robot-partner som han giftet seg med. Jiajia er en ingeniør som arbeider med kunstig intelligens. 

Roboten ble døpt Yingying, og kan tyde enkelte ord og bilder samt snakke i enkle fraser. Jiajia planlegger å oppgradere sin kone slik at hun kan gå på egenhånd og gjøre husarbeid.  

Overdådig bryllup med syngende hologram

I 2018 giftet japanske Akihiko Kondo (35) seg med et hologram av den datagenererte, syngende figuren Hatsune Miku. Figuren er en personifisering av en programvare som brukes i musikkproduksjon, og er utformet som en 16 år gammel jente med turkist hår i lange musefletter. 

At bruden hans ikke er virkelig, hindret ikke Kondo i å bruke $18,000 på bryllupsseremonien. Det var 39 gjester til stede for å overvære bryllupet. Kondos foreldre avslo invitasjonen.


Like it? Share with your friends!

0

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format