Verdens feteste yachter


0

En yacht er noe av det mest luksuriøse en mann kan eie. Det er et av verdens fremste symboler på rikdom og velstand, og en flott hobby å drive med på fritiden. De færreste har råd til å kjøpe seg en yacht, men det er lov å drømme. Derfor har vi satt sammen en liste over tre av verdens feteste yachter, fra størst til dyrest til mest ekstravagant.

Verdens dyreste yacht

Eclipse: Verdens dyreste yacht av sitt slag

Verdens dyreste yacht er Eclipse, som ble satt på vannet for første gang i 2010 og eies av den russiske forretningsmannen Roman Abramovich. Eclipse måler 162,5 meter i lengde og er verdens nest lengste yacht etter Azzam. Abramovich, en av verdens rikeste menn, er mest kjent i Europa som eier av den engelske fotballklubben Chelsea.

Det er ingen som vet nøyaktig hvor mye Eclipse koster. Prisestimatet varierer fra 500 millioner dollar til 1,5 milliarder. De fleste estimerer fartøyet til over 1 milliard dollar, og det antas derfor å være verdens dyreste private motoryacht. Eclipse har to landingsplasser for helikopter, 24 gjestekabiner, to svømmebasseng, flere boblebad og en discohall. I tillegg finnes det en egen ubåt som kan dykke 50 meter under vann og et deteksjonssystem for missiler. Det kreves et mannskap på 70 for å styre båten og servere gjester.

Verdens lengste yacht

Azzam er verdens lengste yacht

Verdens lengste yacht er Azzam, som måler 180 meter i lengde og dermed slår Eclipse med 17,5 meter. Yachten ble sjøsatt i 2013 og eies av sheikh Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, nåværende president i De forente arabiske emirater.

Azzam inneholder en stor, åpen salong på 29×18 meter uten bærende søyler. Yachten når en toppfart på over 30 knop, noe som gjør den utrolig rask for sin størrelse. Den er også uvanlig grunn med 4,3 meter under vannflaten, og kan derfor kjøre på svært grunt vann. I likhet med Eclipse har Azzam en egen ubåt og et deteksjonssystem for missiler. Prisen er estimert til over 600 millioner dollar.

Verdens største hype av en yacht

Verdens mest sinnsyke og ekstravagante yacht er uten tvil The Streets Of Monaco, en drøm av en yacht som fortsatt ikke er bygd fordi den mangler en heldig investor. Som navnet tilsier skal yachten etterligne gatene i Monaco – det skal til og med være en egen Grand Prix-bane på dekk.

The Streets Of Monaco kombinerer Monacos luksus og glamor med tilgang til alle verdens havner. Det er planlagt miniatyrer av noen av Monacos mest kjente landemerker, inkludert Monte Carlo Casino, Hotel de Paris, Cafe de Paris og The Loews Hotel. Yachten forventes å koste opp mot 900 millioner dollar, og vil derfor knive om plassen om verdens dyreste private motoryacht.


Like it? Share with your friends!

0

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format