Ole Gunnar Solskjær og Manchester United


0

“Vakker galskap” – “Nå lukter han blod” – “Skrev historie” – “Ny seier”

Dette er bare noen av medieomtalene Ole Gunnar Solskjær har fått den siste tiden, etter at han ble midlertidig manager for et av verdens mest kjente fotballag, Manchester United. Nå taler mange for å innsette Solskjær som permanent trener for Manchester. Men hvordan havnet den lille mannen fra Nordmøre på Old Trafford? Her er historien om Solskjær.

Ole Gunnar “Målskjær”

Solskjær debuterte for Clausenengen som 17-åring i 1990, hvor han scoret 115 mål på 109 kamper. I 1994 ble han hentet til Molde og tatt ut i landslagstroppen. Solskjær spilte på 67 landslagskamper fra 1996 til 2007 og scoret 23 mål for Norge. For Molde scoret han 31 mål på 42 kamper. Han fikk raskt tilnavnet Ole Gunnar “Målskjær”.

20LEGEND

I 1996 ble Solskjær hentet til Manchester United av Alex Ferguson, og måleventyret fortsatte. Fram til hans siste kamp i 2007 scoret han 91 mål for United i Premier League. Totalt scoret han 126 mål på 366 kamper for Manchester United. I 1999 avgjorde han Mesterligafinalen mot Bayern München da han satte inn vinnermålet etter to minutter av tilleggstiden. Dette sammen med sterk lojalitet til klubben har gitt Solskjær heltestatus blant supporterne. Han har fått kallenavnet 20LEGEND, en sammensetning av draktnummeret (20), fornavnet hans og “legend”.

Testimonialkamp

Solskjær har vært plaget av kneskader store deler av karrieren, og la brått fotballskoene på hylla i 2007. Testimonialkampen ble spilt 2. august 2008 på Old Trafford mot den spanske fotballklubben Espanyol. Solskjær selv spilte i 22 minutter av kampen. Nærmere 10 000 nordmenn tok turen til Old Trafford, og kampen endte 1-0 til Manchester United.

Trenerkarriere

Etter å ha fullført trenerutdanningen i 2008 gikk Solskjær inn som trener for Manchester Uniteds reservelag, med Uniteds spisser som spesielt arbeidsområde. I 2010 ble han utnevnt som hovedtrener for Molde, og sikret Moldes aller første seriegull allerede i 2011.

I 2015 startet Solskjær sin andre periode som Moldetrener, og i 2018 signerte han en ny kontrakt som binder han til klubben helt fram til 2021. I 2018 ble han imidlertid tilbudt rollen som midlertidig manager for Manchester United etter at José Mourinho plutselig fikk sparken. Solskjær signerte kontrakten med United 19. desember 2018. Kontrakten med Molde gjelder fortsatt.

Roses opp i skyene av britiske medier

Ole Gunnar Solskjær er utrolig populær i England, og United-fansen har for lengst utropt han som en legende. I britiske medier roses Solskjær opp i skyene. Med 6 seire i sine 6 første kamper har han bestått testen som manager med glans. Nå er det mange som taler for å gjøre han til permanent hovedtrener for Manchester United.

Solskjær er en seriøs kandidat til en av de aller mest mektige posisjonene fotball har å by på, men fortsatt kun en kandidat. Om han får tilbud om stillingen som Manchester Uniteds hovedtrener gjenstår å se til sommeren. Det er flere andre større navn som ønsker seg stillingen. Frem til det skjer er det bare å glede seg over den eventyrlige snuoperasjonen Solskjær har skapt i et av verdens største fotballag.


Like it? Share with your friends!

0

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format