En Tesla for folket


0

Da nyheten om at Tesla skulle slippe en såkalt “folkemodell” for en stund tilbake kom, var interessen blant folket stor. Mange har kviet seg for å legge penger i de dyreste modellene, til tross for at bilene har vist seg å være svært gode. Men endelig har Tesla kommet med en modell der du får mye bil for pengene med et overkommelig budsjett.

Vi har tatt en liten titt på den nye Model 3, og videre kan du lese mer om hva du kan forvente av denne modellen.

Som skapt for norske veier

Folkemodellen Tesla 3

Du har kanskje også allerede satt deg på venteliste for nye Model 3? Da er du ikke den eneste. Flere tusen nordmenn har nemlig gjort akkurat det samme, og mange kan forvente å få den levert allerede i løpet av første halvåret i 2019.

Da Tesla bestemte seg for å produsere en rimeligere modell, var målet å kunne tilby en modell for folket. Og bilen er som skapt for det norske markedet. Den har tekniske spesifikasjoner som gjør det optimalt å kjøre både langt og i ustabilt vær som fører til glatte og våte veier. Samtidig har Tesla valgt å beholde sitt unike design, også på denne modellen. Interiøret har også mange likheter med sine familiemedlemmer, men interiørmaterialene er noe rimeligere enn i de tidligere modellene. Men dette står ikke i veien for utseende, komfort, og sikkerhet. Ellers er innsiden helt lik de andre modellene med mulighet for å bruke smarttelefonen som nøkkel, en 15-tommers berøringsskjerm, og glasstak.

Modellen er bygget for sikkerhet, og Tesla sier selv at sikkerhet er det aller viktigste ved designet. Metallstrukturen består av en kombinasjon av stål og aluminium, noe som sikrer maksimal styrke på alle områder. I en test der taket skulle knuses, tålte Model 3 fire ganger sin egen masse. Bilen har kollisjonsbeskyttelse i front, et stødig karosseri, og lavt tyngdepunkt, som bidrar til høy sikkerhet.

Performance eller Long Range?

Performance:

– Akselerasjon: Bilen tar deg fra 0-100 km/t på 3,5 sekunder

– Rekkevidde på 530 km

– Topphastighet på 250 km/t

– 20-tommers hjul og Performance-felger

– Performance bremser

– Senket fjæring

– Track Mode

Startpris: 555 320 kroner

Long Range:

– Akselerasjon: Bilen tar deg fra 0-100 km/t på 4,8 sekunder

– Rekkevidde på 560 km

– Topphastighet på 233 km/t

– 18-tommers Aero-felger

– 19-tommers Sport-felger

Startpris: 464 020 kroner

Les mer om Model 3 her.

Nå kan du endelig satse stort på Tesla, og få mye bil for pengene. Men er du kun på jakt etter en god elbil, finnes det også rimeligere varianter på markedet, som kan være vel så gode dersom det for eksempel er rekkevidde eller drivstofføkonomi som er topprioriteringer. Her gjelder det å undersøke og sammenligne ulike modeller og merker, og sette disse opp mot de viktigste prioriteringene dine.

Lykke til med elbiljakten!

Se hva du kan forvente her!


Like it? Share with your friends!

0

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format